Fira

Att fira ofta och mycket är en grundsten i verksamheten. MTA har insett vikten av att arbeta strategiskt och praktiskt med att fira framgång på jobbet och använder firandet som ett verktyg för att på ett lustfullt sätt lyfta medarbetare och resultat. Men också för att skapa en familjär stämning, både för medarbetare och kunder.

Fira är något man ska göra tillsammans

MTA uppmuntrar till alla typer av gemensamhetsaktiviteter, som sker utanför arbetstid, och bekostar med glädje det mesta utom de anställdas tid och alkohol. På MTA är det viktigt att fira både individuella prestationer och gruppframgångar. Oftast är dock framgångarna ett resultatet av ett teamarbete. Men ibland firas även personer som tagit särskilt mycket initiativ eller ansvar. Det är viktigt så att ingen känner sig negligerade eller bortglömd. Hellre fira en gång för mycket än inte alls, liksom.

”Ett mycket bra samarbete där vi alltid får det vi har önskat. Tillgänglighet och en personlig relation utöver det vanliga.”

Johan Lindahl, Ica Maxi

Fira smått

Firandet är kopplat till arbetet, att man tillsammans gjort något bra eller kanske klarat av en rejäl utmaning. Det kan handla om att arbetslaget går ner på stan och tar en After work tillsammans efter en hård, men bra, vecka, eller att man går ut och äter ihop när man vill fira något som till exempel ett nytt uppdrag.

Bågskytte, Fäktning, Bowling, Golftävling, Gocart, Skidträning, Ridning, Matlagning och gemensamma träningspass är andra aktiviteter som är både populära och ganska vanligt förekommande. Det är viktigt att även fira småsegrar -och en tårta till eftermiddagskaffet eller att gå luciatåg på arbetsplatserna räcker ofta ganska långt när det kommer till att skapa en bra MTA-laganda.

Fira stort

Men visst är det härligt att ibland få slå på den stora trumman och fira med dunder och brak, som när företaget erbjuder alla att följa med på den årliga resan och tillsammans upplever saker. Tillsammans har vi bland annat besökt Ungern, Rumänien, Island och cyklat bland vindistrikten i Italien. Tanken är att hitta platser och saker som man kanske inte besöker och gör i vanliga fall. Den hittills häftigaste upplevelsen tycker nog många var när vi 2014 gemensamt vandrade till Kebnekaises fjällstation och därefter besteg toppen.

MTA-flaggan i topp på presidentpalatset på Island

På alla resor får den yngsta deltagaren med sig en MTA-flagga som hen ska placera ut på annorlunda möjliga och omöjliga ställen. Hittills har flaggan suttit på Islands presidentpalats, varit med på en VM-kvalmatch mellan Ungern och Sverige och varit uppe på toppen av Kebnekaise, bland annat.

Här har vi firat!

Skriv din sökfras och tryck \"enter\"